Betalingen naar het digitale tijdperk brengen, SPOED112 is er klaar voor!! - Webshop Spoed 112

Betalingen naar het digitale tijdperk brengen, SPOED112 is er klaar voor!!

psd2-1

PSD2 is een consumentvriendelijke richtlijn. Het draait om het beschermen van consumenten en het waarborgen van de veiligheid van hun geld door veel voorheen ongereguleerde diensten onder het toepassingsgebied te brengen. En door de keuze van zijn partners is SPOED112 alvast VOLLEDIG in orde met deze nieuwe regelgeving!

Digitaal betalen is niet meer weg te denken uit het leven van miljoenen Europeanen. Zorgen voor een veilig online betaalproces voor deze consumenten is een belangrijk aandachtspunt voor merchants en de payment service providers die de betalingen namens hen uitvoeren.

De Revised Payment Services Directive (PSD2) van de Europese Unie zorgt voor een aardverschuiving binnen het betalings- en banklandschap. Het doel is om sneller, handiger en veiliger betalingsverkeer mogelijk te maken, geleverd door een groot aantal verschillende service providers (niet alleen banken).

PSD2 ging op 13 januari 2018 in werking. Een van de belangrijkste bepalingen daarin is ‘strong customer authentication’ (SCA), wat verplicht gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA) betekent voor alle online betalingen binnen de EER.Na de inwerkingtreding van PSD2 heeft de Europese Bankautoriteit (EBA) de handhaving van SCA uitgesteld tot 31 december 2020, om een passende overgangsperiode mogelijk te maken.

Dit betekent dat payment service providers (PSPs) wettelijk gezien geoorloofd betalingen zonder de twee-factor-authenticatie kunnen blijven uitvoeren totdat SCA daadwerkelijk in werking treedt.

De specifieke deadline voor SCA-handhaving varieert enigszins tussen de Europese landen.Bijvoorbeeld:

In de meeste Europese landen, inclusief enorme e-commerce markten zoals Duitsland, Nederland en België, hebben financiële autoriteiten laten weten dat ze de EBA-deadline van 31 december 2020 aan zullen houden.

Frankrijk heeft eveneens aangekondigd dat het van plan is vast te houden aan de EBA-deadline van 31 december 2020, maar dat het een extra periode van drie maanden kan toestaan in specifieke gevallen.

Intussen heeft de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd dat het payment service providers tot 14 September 2021 geeft om SCA in de praktijk te brengen. Dit verlengde uitstel is een direct gevolg van de COVID-19 pandemie.Door dit uitstel toe te staan, hopen de EBA en nationale autoriteiten de implementatie in goede banen te leiden en payment service providers (PSPs) en banken zo genoeg tijd te geven de nieuwe veiligheidsstandaarden voor online betalingen door te voeren.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *